Dominicanul Carlos Tatis (45 de ani) a ajuns în România în 2009 unde și-a găsit jumătatea, iar din 2011 s-a stabilit la Brașov.
Intenționează să lanseze baseball-ul la Brașov și a înființat Grizzlies Brașov Baseball, primul club de baseball din orașul de sub Tâmpa
Basseball-ul, unul dintre cele mai iubite sporturi din Statele Unite ale Americii, a ajuns și la Brașov. Via Republica Dominicană.
Promotorul acestui sport la Brașov este Carlos Tatis, un fost sportiv amator din Republica Dominicană și care este stabilit de 12 ani la Brașov. Carlos, supranumit „Higuita“ după freza legendarului goalkeeper columbian „El Loco” Rene Higuita, a înființat, recent, un club, Grizzlies Brașov Baseball.
A demarat deja proiectul de la Brașov cu opt copii.
„Higuita“ de Brașov, un optimist incurabil, spune că bassebalul va fi îndrăgit și de români.
„Eu sunt pasionat de baseball de mic și am jucat de la 6 ani până la 20. În Republica Dominicană baseball-ul este cel mai popular sport. Sunt convins că atunci când basseball-ul va fi mai cunoscut va prinde și la Brașov.
Am auzit că după 1990 a fost un proiect de baseball la Săcele. Mi-am propus să lansez acest sport la Brașov și sunt convins că baseball-ul va prinde și aici. La finalul acestei luni vor ieși actele clubului la Judecătorie.
Am luat legătura cu cei de la Federația Română de Baseball, au fost chiar receptivi și mi-au acordat tot sprijinul.
Am urmat cursuri la FRB, iar acum am primit pentru club echipament, trei bastoane și două cutii de mingi. Este un început. Cum la Brașov nu există un teren de baseball am improvizat. Am găsit o locație accesibilă, un balon lângă stadionul Metrom, și acolo facem antrenamente
Am urmat cursuri la FRB, iar acum am primit pentru club echipament, trei bastoane și două cutii de mingi. Este un început. Cum la Brașov nu există un teren de baseball am improvizat.
Am găsit o locație accesibilă, un balon lângă stadionul Metrom, și acolo facem antrenamente
Am început cu opt copii. Acum facem o singură ședință de pregătire, sâmbătă dimineața de la 10.00 la 12.00.
Micuții sunt curioși, e ceva nou și li se pare un sport interesant. Avem pagină de Facebook și de Instagram, putem fi găsiți foarte ușor. În viitor putem avea la Brașov și o echipă de seniori.
Vrem să ne dezvoltăm, poate și cu sprijinul Primăriei. Este un teren bun în Parcul Tractorul, poate vom fi lăsați și noi să ne pregătim și acolo “, spune Carlos Tatis.
Carlos a ajuns în România în 2009. Proaspăt inginer în construcții, Carlos a ajuns în România după ce o cunoscuse pe internet pe Nicoleta, o tânără din Focșani. Destinul a făcut ca ei să rămână împreună.
„Am ajuns în România pentru că am cunoscut o fată pe internet, Nicoleta, din Focșani, care apoi avea să devină soția mea! Abia terminasem Facultatea de Construcții în Republica Dominicană.
Mi-am făcut bagajele și cu economiile pe care le aveam am decis să plec în România. Am ajuns în Focșani. Nu știam mai nimic nici de Focșani, nici de România, doar auzisem ceva de Dracula, de castelul de la Bran și cam atât.
După trei luni de relație cu Nicoleta am decis să ne căsătorim! Apoi am început să-mi caut un job. A fost destul de greu, pentru că nu știam limba română.
M-am dus și în București pentru un job în vânzări, a fost o experiență, dar nu mi-a plăcut. În 2011 am ajuns la Brașov, am început să lucrez la o firmă de IT unde asiguram suport tehnic în limba spaniolă
Acum lucrez pentru o firmă IT din București. Este bine că pot lucra de acasă. Soția este profesoară și avem o fetiță de 12 ani, Iris Gabriela“, spune Carlos, care spune despre români că „sunt foarte deștepți“ și că „s-au reinventat după ieșirea din comunism“.
În primii ani petrecuți în România, Carlos s-a izbit de problema rasismului. Un tip extrem de vesel, Carlos chiar face glume pe acest subiect sensibil și spune că are parte e tratament VIP atunci când circulă cu autobuzul!
„M-am izbit de problema rasismului și la Focșani și la București și la Brașov.
Uneori călătoresc VIP în autobuz și, chiar dacă este plin de călători, dacă stau pe scaun și este un loc liber lângă mine, nu se așază nimeni!
E adevărat, nu tot timpul. În ultimii ani, parcă s-au mai schimbat lucrurile în bine.
În Europa, în general, nu doar în România, lumea este mai rece, eu eram obișnuit în Republica Dominicană cu oameni calzi, mai vorbăreți, mai apropiați, mai veseli.
Brașovul este un oraș turistic și chiar îmi place să locuiesc aici. Recunosc că îmi este dor de plajele de acasă, de clima caldă pentru că noi avem vară tot timpul.“, spune Carlos.
Din bucătăria românească, Carlos este atras de tochitura cu mămăligă, sarmale cu afumătură, ciorba de burtă, dar și de perișoare, iar ca desert preferă sevarinele. În familie, el este bucătarul și le gătește soției și fetiței, paste, pui, orez, fasole și salate.
Carlos e un tip mai mult decât interesat. Chiar dacă este de origine dominicană, traiul din România l-a transformat într-un român neaoș. Cu un caracter echilibrat, Carlos debordează de entuziasm și optimism. Toți colegii l-au primit cu căldură românească în familia baseball-ului românesc. Prin acțiunile sale și cu sprijinul pe care cu drag i-l acordăm, sperăm să redeschidem împreună secția de baseball/softball de la Brașov Cristian Manea, preșdinte FR de Baseball
Carlos e un tip mai mult decât interesat. Chiar dacă este de origine dominicană, traiul din România l-a transformat într-un român neaoș. Cu un caracter echilibrat, Carlos debordează de entuziasm și optimism. Toți colegii l-au primit cu căldură românească în familia baseball-ului românesc.
Prin acțiunile sale și cu sprijinul pe care cu drag i-l acordăm, sperăm să redeschidem împreună secția de baseball/softball de la Brașov
Cristian Manea, preșdinte FR de Baseball
La Focșani, Carlos a aflat pentru prima oară de Consuelo, frumoasa din Republica Dominicană care a fost căsătorită cu Adi Mutu.
„Îmi amintesc că într-o dimineață, la piața din Focșani, am fost abordat de un localnic și am fost întrebat de unde sunt.
I-am spus că sunt din Republica Dominicană și imediat am fost întrebat de Consuelo, fosta soție a lui Adi Mutu! Eu nu auzisem nici de Consuelo, nici de Mutu! Ulterior am aflat că Consuelo este fiica unuia dintre cei mai bogați oameni din Republica Dominicană și care a fost și președinte al Federației de Baseball!“, spune Carlos.
În România, Carlos a descoperit zăpada și urșii! „În România am văzut pe viu pentru prima oară zăpadă! Două zile am fost fermecat de zăpadă, m-am jucat ca un copil, am făcut și un om de zăpadă așa cum văzusem în filme, dar apoi cu gerul a fost mai greu.
La Brașov am văzut pentru prima oară un urs! Am fost șocat când am văzut ursul în zona Tractorul unde aveam serviciul.
Nu credeam că poate fi așa de mare! Le-am trimis filmări celor de acasă. Nu înțelegeau cum un urs se plimbă prin oraș! Acum m-am obișnuit“, spune Carlos.
Din ce văd, fotbalul e sportul numărul 1 în România. Eu am descoperit acest sport la televizor în România. Așa l-am descoperit pe Gigi Becali, un patron atipic care vorbește mult la televizor, dar și pe Hagi, un simbol în România. Mă uit mai mult la meciurile transmise din străinătate și am devenit fan Barcelona pentru Leo Messi. Îmi doresc ca Leo să revină în această vară la Barcelona pentru că acolo este casa lui și ar fi extraordinar să se retragă de la acest club uriaș Carlos Tatis, Grizzlies Brașov Baseball
Din ce văd, fotbalul e sportul numărul 1 în România. Eu am descoperit acest sport la televizor în România. Așa l-am descoperit pe Gigi Becali, un patron atipic care vorbește mult la televizor, dar și pe Hagi, un simbol în România.
Mă uit mai mult la meciurile transmise din străinătate și am devenit fan Barcelona pentru Leo Messi. Îmi doresc ca Leo să revină în această vară la Barcelona pentru că acolo este casa lui și ar fi extraordinar să se retragă de la acest club uriaș
Carlos Tatis, Grizzlies Brașov Baseball
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER